Яке значення має білкова їжа в раціоні людини

19.02.2008 г.
Оглавление
Яке значення має білкова їжа в раціоні людини
Страница 2
Білкова їжа в раціоні людини має першочергове значення для нормального обміну речовин. Але при її введенні в раціон та для забезпечення повноцінного засвоєння в організмі потрібно дотримуватись певних правил. Враховуючи постійну необхідність в білках, досить тривалий процес їх травлення, складні умови для видалення продуктів обміну в організмі.

 

Яку роль виконують білки в організмі. Неможливо виокремити будь-який процес в організмі, в якому білки не приймали б участі. Адже всі реакції обміну речовин відбуваються за неодмінної участі ферментів. А всі ферменти – це білки. Тому їх можна ототожнити з двигуном, який забезпечує рух процесів обміну речовин в потрібному напрямку. Тобто це не тільки скорочення м'язів, з якими білки ототожнюють майже всі. Навіть процеси мислення, пам'ять (на перший погляд процеси не матеріальні), неможливі без запису інформації на специфічних білках пам'яті. Які білки повинні потрапляти в організм Існує багато теорій що до вживання білків – від майже безмежного вживання тваринних білків до суворого вегетаріанства та споживання сирої їжі, або навіть харчування лише енергією Сонця. Якщо людина знаходиться в умовах екваторіального клімату – вживання білків тваринного походження потрібно зменшити до мінімуму або зовсім виключити їх з раціону. Інакше підвищення температури тіла може призвести до перегріву та теплового удару або навіть гіпертонічного кризу, інфаркту, інсульту тощо. Якщо ж людина знаходиться в значно більш прохолодних умовах з низькими температурами, то саме білкова їжа тваринного походження може допомогти підтримувати температуру тіла та уникнути переохолодження та відмороження. Усі теорії потрібно сприймати та використовувати без відриву від тих умов, в яких вони виникли або використовуються. Тоді зникне конфлікт та з настанням відповідних умов Ви будете знати, на яку дієту потрібно переходити, який вміст білків повинен бути у Вашому раціоні. До яких умов людина більше пристосована Температура теплового комфорту знаходиться в межах від 18ºС до 24ºС. Підвищення температури навколишнього середовища організм сприймає більш напружено. При температурі 33ºС та більше, а особливо в умовах підвищеної вологості повітря, система терморегуляції починає працювати зі значним перенапруженням, навіть якщо скинути всю одежу. Адже при такій температурі гальмується основний  механізм охолодження – шляхом випаровування поту зі шкіри. Та будь-яке додаткове зігрівання організму може мати негативні наслідки. Саме тому в системі оздоровлення Аюрведа, що виникла в умовах саме вологого та спекотного тропічного клімату, пропагується вегетаріанство. Саме там виникла і йога зі статичними позами. Які дозволяють розслабити м'язи, зменшити в них утворення тепла та пересидіти до зниження температури навколишнього середовища. Значно більший діапазон температур організм людини може витримати в бік зниження температури навколишнього середовища. При досить низькій температурі повітря збереженню сталої температури ядра тіла може допомогти відповідна одежа та вживання переважно білкової їжі тваринного походження, що збільшує інтенсивність обміну речовин на 40% та підтримує температуру ядра тіла. До якої їжі травна система людини більше пристосована Якщо оцінити особливості травної системи людини, то об неї без останку розбиваються аргументи як виключно м'ясоїдів, так і прихильників вегетаріанства. Для того, щоб людина була виключно вегетаріанцем, вона повинна мати 4 шлунки (як у жвачних, наприклад, у корови) або метрів з 30 кишківника, як у більшості травоїдних. У людини поки що 1 шлунок та менше 10 метрів кишківника. Але й до хижаків людині ще далеко – в неї (в перерахунку на розміри тіла) повинно було б бути лише 3-4 метри кишківника. Вираховування та використання цих обставин має для людини досить велике значення. Адже займаючи проміжне місце між хижаками та «вегетаріанцями» вона, в залежності від перемінних умов навколишнього середовища, майже безболісно може змінювати раціон харчування. Коли людина повинна вживати білкову їжу Формула відома. Раніше казали, що сніданок потрібно вживати самому, обідом ділитись з друзями, а вечерю віддавати ворогам. Саме на першу половину доби повинна припадати основна кількість білків тваринного походження, що потрапляють в організм. Чому? По-перше тому, що для їх повноцінного перетравлювання потрібно близько 5-6 годин. Якщо ж людина після вечері відпочиває – зменшується інтенсивність обміну речовин та порушується травлення білків. І в крові замість амінокислот – продукти гниття білків з кишківника. Адже у людини, що «зловила» таку гаву, неодмінно активізується патогенна мікрофлора або збудники глистяних та паразитарних інвазій. По-друге, білки підвищують температуру тіла. Та при вживанні вранці активують обмін речовин та працездатність, а ввечері перешкоджають відпочинку та викликають безсоння. Адже ввечері, коли людина готується відпочивати, незмінно повинна знизитись інтенсивність обміну речовин та температура тіла. Вживання ж білків перешкоджає цьому процесу. По-третє, для видалення продуктів обміну білків потрібно вживати досить велику кількість рідини. Якщо вона буде спожита ввечері - з'явиться необхідність вставати вночі. Якщо ж без достатньої кількості рідини – з часом виникнуть проблеми з нирками та суглобами. В якій кількості потрібно вживати білкову їжу Норми відомі. Звичайній людині достатня кількість – 1г білків на кожний кг маси тіла на добу. Якщо людина займається важкою фізичною працею – більше. Білкова дистрофія виникає, якщо в організм протягом тривалого часу щоденно потрапляє менше 0,33 г білків на кожний кг маси тіла. Та для її повноцінного засвоєння в організмі знову ж таки потрібно враховувати фізіологічні умови для засвоєння. Вживання добової норми білків у другу половину доби – і їжа буде гнити всю ніч, а продуктів перетравлення білків все одно в кровоносному руслі не з'явиться. Лише вночі з'являться сновидіння (над якими вранці Ви будете ломати голову в намаганні правильно розтлумачити). А під шкірою з'являться набряки у вигляді відбитків подушки на обличчі, занадто тісними стануть каблучки, ремінець годинника тощо. Вживання білкової їжі за 3-4 години перед значними фізичними навантаженнями або перед потенційними стресовими ситуаціями – і процес травлення знову гальмується. З одночасною активізацією патогенної мікрофлори кишківника, що викликає процеси гниття білків. А їх всмоктування в кров спричинює підвищену дратівливість. І з стану стресу вийти буде досить складно. Ви будете вимушені вживати досить сильні седативні засоби, замість впливу на першопричину. Як правильно вживати білкову їжу Звичайно тільки тоді, коли є апетит. Адже поява апетиту супроводжує не тільки зниження рівня цукру в крові, а й утворення шлункового соку. Та свідчить про готовність шлунку перетравлювати саме білкову їжу. Звичайно, навіть при значному апетиті, не потрібно ковтати не пережовану їжу. Що краще вона буде подрібнена – то краще засвоїться. Чим смачнішою буде – тим краще. За 15 хвилин до вживання білкової їжі можна вживати по 1 капсулі Фітоклін – засіб рослинного походження, що покращує умови перетравлювання білків та посилює їх засвоєння в печінці. Тобто згладжує пікові навантаження на організм при безладному вживанні білків. Фітоклін вживати при схильності до закрепів до їжі, а при схильності до проносів – після їжі. Але якщо попри виконання всіх умов спостерігається метеоризм та відходження газів з запахом – або травна система потребує корекції, або в травному тракті присутні гельмінти та найпростіші. В такому випадку під час їжі, особливо білкової, потрібно вживати по 1 капсулі Гельмікс, що дуже не подобається патогенним представникам вмісту кишківника. А Фітоклін вживати тільки після їжі. Кому особливо потрібно бути обережними при вживанні білкової їжі По-перше, це люди похилого віку. В них травна система вже істотно ослаблена і для перетравлювання білків потрібно враховувати багато чинників. По-друге, це люди з великою інтенсивністю праці, а також спортсмени будь-якого рівня. Вони вимушені вживати білкову їжу у більш значній кількості. Важливо, щоб при досягненні результату не втратити здоров'я. По-третє, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту. В них процес засвоєння білків може порушуватись з самого початку. По-четверте, хворі з хронічними виснажливими захворюваннями, а також ті, що одужують. По-п'яте, при наявності захворювань нирок (пієлонефрит, гломерулонефрит, ниркова недостатність), обмінно-дистрофічних захворюваннях суглобів. Не раціональне вживання білкової їжі призведе до загострень та втрати не тільки працездатності, а й життя. По-шосте, будь-хто, якщо прагне годувати їжею лише себе замість бактерій або паразитів. Про деякі особливості вживанні білків Ви також можете дізнатись з роздруківки передачі «Польза и вред мясных диет» на «Малахов+», на яку автор статті запрошувався в якості експерта. Відрегулювати Вашу травну систему можна використанням певних фітозасобів, що враховують індивідуальний стан Вашого організму. Дізнатись про них можна на консультації лікаря, фітотерапевта, автора 20 книг, більше 40 наукових, більше 200 науково-популярних статей по здоровому способу життя, фітотерапії Бориса Скачко.

Міцного вам здоров'я.

Скачко Борис, лікар, фітотерапевт, автор 20 книг, більше 40 наукових та більше 200 науково-популярних статей по здоровому способу життя, фітотерапії




Коментарии (31)
1. Написал(а) Богдан в 10:23 08 мая 2008 г.
 
 
8)
 
2. Написал(а) Доктор Борис Скачко в 20:23 11 сентября 2008 г.
 
 
:eek
 
3. Написал(а) я в 21:35 10 ноября 2008 г.
 
 
:roll
 
4. Написал(а) Доктор Борис Скачко в 18:50 12 ноября 2008 г.
 
 
:eek
 
5. Написал(а) ОЛЕНЬКА в 19:36 18 декабря 2008 г.
 
 
:) :) :grin ;) :) :) :) МНЕ ПОДОШОЛ.КЛАССНО.
 
6. Написал(а) вова в 13:07 19 января 2009 г.
 
 
8) дякую
 
7. Написал(а) Лікар Борис Скачко в 13:21 19 января 2009 г.
 
 
Будь ласка!
 
8. Написал(а) ) в 21:17 21 января 2009 г.
 
 
дякую за реферат :)
 
9. Написал(а) Лікар Борис Скачко в 16:23 22 января 2009 г.
 
 
Будь ласка ще раз. На нашому сайті ще багато корисних порад та тем. Реєструйтесь на сайті та отримуйте розсилку.
 
10. Написал(а) Христина в 21:45 24 января 2009 г.
 
 
Дуже цікавий реферат
 
11. Написал(а) Лікар Борис Скачко в 12:20 28 января 2009 г.
 
 
На сайті ще багато цікавих статей. Щоб отримувати анонси - реєструйтесь.
 
12. Написал(а) натулечка в 21:18 17 мая 2009 г.
 
 
чот мне не очень подходит,но всёровно спасибо! :grin
 
13. Написал(а) Доктор Борис Скачко в 15:07 18 мая 2009 г.
 
 
Может что-то не так делаете?
 
14. Написал(а) НАТАША в 13:45 17 января 2010 г.
 
 
Руферат просто клас, мені підійшов :zzz :grin
 
15. Написал(а) Доктор Борис Скачко в 15:13 18 января 2010 г.
 
 
Да, многие на нем 5 заработали. Видимо, преподаватели реже в интернет заходят. 
Но для правильного усвоения белковой пищи важно обеспечить полноценное переваривание белков, их усвоение в печени и выведение прордуктов распада через почки. Именно для этого мною разработан и сертифицирован семейный рецепт "Формула здоровья жлктора Скачко №1".
 
16. Написал(а) Женя в 18:13 28 января 2010 г.
 
 
Спасибо большое, прекраснейший реферат, рад, что нашел его, сайтик тоже приятный :zzz
 
17. Написал(а) =( в 20:03 05 февраля 2010 г.
 
 
:cry :? :( :x
 
18. Написал(а) наталія в 14:42 01 марта 2010 г.
 
 
:p :upset :cry :? :roll :) :grin
 
19. Написал(а) Доктор Борис Скачко в 19:31 01 марта 2010 г.
 
 
Заходите к нам чаще - не пожалеете. Может еще какую статью под реферат приспособите.
 
20. Написал(а) Fty в 20:56 07 октября 2010 г.
 
 
:roll :roll :roll :roll 8) очень надо спасибо
 


 
« Позбуваючись зайвих кілограмів, ми позбуваємося складних хвороб
 

  Как купить товар ?

Купить любой товар Вы можете одним из способов:

Чтобы заказать через интернет-магазин :

  • Через интернет-магазин 
(Временно НЕДОСТУПНО)
Выбрать товар в интернет-магазине , зарегистрироваться если вы новый покупатель. 
Зайти под своим логином и паролем и сделать заказ в интернет-магазине
  • заказать товар по телефону 
   (ежедневно с 8:00 до 20:00)
    
     (050) 515-16-54
   
  • заказать товар по e-mail  Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Доставка товара по Украине при заказе наложеным платежем в среднем  55-60 грн.   Узнать подробнее ...
 

Оплатить заказ можно:

  • наличными курьеру (для Киева)
  • на почте (если наложеный платеж)
  • В любом отделении Приватбанка

 

 

 


 

Коло Вада

Коло Вада плюс - 

  очистка организма от шлаков

  Купить          Узнать подробнее


Аппликаторы Ляпко

 

Аппликаторы Ляпко -

эффективное немедикаментозное лечение

болей в спине, остеохондроза, радикулита...

Купить      ОТЗЫВЫ     подробнее...

 

 

Корзина

Показать корзину
Ваша корзина пуста.

Рекомендуем

Аппликатор Ляпко Валик большой 5,0 Ag
Аппликатор Ляпко Валик большой 5,0 Ag
 Нет в наличии
Аппликатор Ляпко Квадро 5,8 Ag
Аппликатор Ляпко Квадро 5,8 Ag
 Нет в наличии
Аппликатор Ляпко Квадро 6,2 Ag
Аппликатор Ляпко Квадро 6,2 Ag
 Нет в наличии
Аппликатор Ляпко Валик универсальный 3,5 Ag
Аппликатор Ляпко Валик универсальный 3,5 Ag
 Нет в наличии
Программа Коло-Вада Плюс
Программа Коло-Вада Плюс
 Нет в наличии

(C)Biolife

0.9072